recept
OVAKVE PRŽENICE SMETE DA JEDETE ZA VREME POSTA: Još su ukusnije, jaja i mleko zamenite OVIM SASTOJCIMA
U toku posta ne morate da se odričete omiljene hrane, a evo kako da napravite posne prženice
Prženice su definitivno jedan od omiljenih doručka u Srbiji, ali zbog njihove pripreme ne mogu se jesti za vreme posta.
Međutim postoji rešenje, pripremite posne prženice i uživajte u omiljenom doručku.
Prženice su oduvek bile odličan način da iskoristite bajat hleb, a sastojci koji su potrebni su jaja i mleko.
One su jeftino i ukusno jelo na kojem su odrasle mnoge generacije. Prženice spadaju u mrsna jela, a kako danas počinje Božićni post mnogi moraju da ih se odreknu.
Mi vam donosimo posnu varijantu koja je jednako ukusna, a jaja i mleko zamenite brašnom, senfom i vodom.
Sastojci:
50 g brašna
5-6 kašika senfa
oko 60 ml vode
hleb
Priprema:
Pomešajte senf i brašno, pa postepeno sipajte vodu. Vodu dolivajte sve dok ne dobijete smesu koja nije gusta.
Hleb uvaljajte u dobijenu smesu, pa ga pržite u ulju koje ste dobro zagrejali.
(Espreso)