RECEPTi POZNATIH
PITA SA MESOM PO RECEPTU ANASTASIJE RAŽNATOVIĆ: Pokazala šta ume sa RUKAMA, odmah će vam KRENUTI VODA NA USTA
"Pita sa mesom - mojih ruku delo"
Put do muškog srca je uglavnom preko stomaka. Ako ne jede dobro onda... teško da ostale stvari radikako treba. Anastasija je i lepa i zgodna, ali ima i dosta veština koje krase pravu srpsku domaćicu. Evo recepta za njenu pitu sa mesom, toliko je dobra da je najbolje da odmah napravite duplu dozu.
Sastojci:
400-500 g mlevenog mesa
1 crni luk
peršun
2-3 jajeta
malo kisele vode
1 pakovanje gotovih kora
Priprema:
Luk iseckajte, pa propržite i dodajte mleveno meso. Posolite i pobiberite i na kraju dodajte iseckani peršun. Tepsiju premažite ulje, pa stavite prvu koru i opet je malo poprskajte sa uljem ili istopljenim puterom. Poređajte tako 4-5 kora, pa sipajte pola smese, zatim još par kora i ostatak smese. Zatvorite sa 2 kore, a svaku koru poprskate sa malo ulja ili putera. Jaja dobro umutite i ako želite dodajte malo kisele vode, pa sipajte preko pite. Dobro protresite i pecite dok ne dobije boju u zagrejanoj rerni.
Recept je savršen, a ako želite, gotove kore možete zameniti domaćim. PRIJATNO!
(Espreso/Stvar ukusa)