recept
BAKIN KOLAČ PO TRADICIONALNOM RECEPTU: Uz ovu poslasticu najbolje idu TRI SASTOJKA koja SVAKA DOMAĆICA ima u KUĆI
Recept koji su naše bake koristile
Galete ili bakini kolači često se spremaju u srpskoj kuhinji kao poslastice. Možete ih jesti uz sirup, mleko ili same, galete naprosto uvek prijaju.
Recept za galete jeste starisnki, od naših baka, zato i ne čudi zašto se ovaj kolač naziva i bakinim.
Sastojci: 4 jaja, 600 g brašna, 1 čaša mleka, 1 čaša ulja, 2 čaše šećera, 1 prašak za pecivo.
Koristi se standardna čaša od jogurta (180 ml).
Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo, a same galete ostale polužive iznutra, a crne spolja. Nemojte stavljati ni premalo, jer nećete dobiti taj prepoznatljivi oblik srca.
Najlepše su kada se jedu "same" uz mleko, ali i potpuno neodoljive kada ih poslužite uz džem ili spajate po dve čokoladnim kremom.
(Espreso/ Stil)