za ručak
NAPRAVITE ŠAMPINJONE PO BAKINOM RECEPTU: Posni ručak koji se sprema za samo 20 MINUTA, RECEPT KIDA
Toliko je ukusan da će se tražiti tanjir više
Spremite ukusan ručak po bakinom receptu.
Toliko je ukusan da će se tražiti tanjir više.
Posni ručak za 20 minuta. Kad ovako spremite šampinjone obrisaćete tiganj.
Potrebno je:
400 gr šampinjona
2 veze mladog luka
1 veća kisela paprika ili iz zamrzivača
ulja, suvi začin po želji bibe
so, beli luk
Kao prilog predlažem pržen krompir
Priprema:
Šampinjone obrišite ili operite, odvojte drškice i ostavite za čorbicu. Mlad luk isecite na duže komade i papriku na tanje štapiće.
Stavite u tiganj i malo propržite, pa dodajte šampinjone. Posolite i stavite medju prste začina. Posle 15 minuta okrenite šampinjone.
Pržite poklopljeno, pa kad tečnost ispari sklonite sa šporeta i rešetkom izvadite u tanjir da ne stoje u masnoći.
Tu možete ispržiti krompir. Pospite sitno seckanim perjem mladoga luka i seckanim beli lukom.
Krompir po želji malo poprskajte kečapom... Uživajte
(Espreso)