Belolučane paprike na tacni, Foto: Printscreen/youtube/LetinaKuhinjaLeta’sKitchen

Ništa lepše

OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA BELOLUČENE PAPRIKE: Bez 1 ZAČINA više se nećete USUDITI da ih PRAVITE

Idelalne su i za vreme posta

Objavljeno: 05.03.2023. 15:20h > 15:23h

Paprikama sa belim lukom retko ko može da odoli.

Idelalne su i za vreme posta.

Napravite ih što pre.

Sastojci

foto: Printscreen/youtube/LetinaKuhinjaLeta’sKitchen

Za salatu:

10 pečenih paprika

4 češnja belog luka

1 kašika vinskog sirća

1 kašika maslinovog ulja

foto: Printscreen/Youtube/LetinaKuhinjaLeta’sKitchen

prstohvat soli

malo seckanog lišča peršuna

Priprema

Beli luk sitno naseckati, kao i peršunovo lišće, preliti sirćetom i uljem i dodati so. Sve lepo izmešati. Paprike oljuštiti i iseći drške-peteljke, staviti u rešetkastu posudu da se ocede. Pripremiti posudu i poredjati red paprika, preliti poliovinom pripremljenog preliva. Poređati drugi sloj paprika i preliti ostatkom preliva. Ostaviti malo da odstoje i upiju preliv, pa poslužiti.

(Espreso/Recepti.com)