Pile na tanjiru, Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/SISI JEMIMAH'S RECIPES

ideja

PRELIJTE PILE SA OVIM I BIĆE SOČNO KADA SE ISPEČE: Trik koji do sada NISTE PROBALI

Voda će vam krenuti na usta kada vidite kako je meso mekano

Objavljeno: 05.03.2023. 14:27h > 14:29h

Spremite sočno pile iz rerne.

Voda će vam krenuti na usta kada vidite kako je meso mekano.

U potrazi za idejom kako napraviti efektan nedeljni ručak od pečenog pileta bez previše gnjavaže, podlivanja, merenja temperature mesa i uopšteno muke i vremena, Krstarica ima za vas jedan zabavan trik – pečenje sa kockom za supu.

Jedna žena podelila je ovaj neobičan recept za najsočnije pečene pile. Dovoljno vam je pile od 1,5 kg, malo ulja i jedna kocka za supu.

Sastojci:

1 srednje pile

foto: Printsceen/TikTok/themodernnonna

1/2 limuna 1 mala glavica crnog luka 1/2- 1 kom kocka za pileću supu 1 kačičica soli malo bibera 2-3 glavice belog luka 0.5dl maslinovog ulja 75g putera

Pile oprati pa ga obrisati, staviti u unutrašnjost pileta 1/2 limuna,1/2 ili 1 celu kocku pileće supe, i oljuštenu glavicu crnog luka.

Puter posoliti, pobiberiti pa dobro istrljati pile, i ispod kozice a paziti da se puno ne pocepa.

foto: Profimedia

Noge pileta zavezati kanapom, a krila saviti sa strane.

Pleh u kome se peče pile obložiti alu folijom pa preko njega staviti rešetku na kome ce se pile peći i to leđima na gore.

Peći u zagrejanoj rerni na 200c, na polovini pečenja pile okrenuti, a na dno pleha staviti beli luk, a pile preliti maslinovim uljem.

Peći dok ne dobije finu zlatastu boju pa servirati isečeno, dodati beli luk

Prilog može biti pečeni krompir ili neka salata.

(Espreso/Krstarica)