ideja
PRELIJTE PILE SA OVIM I BIĆE SOČNO KADA SE ISPEČE: Trik koji do sada NISTE PROBALI
Voda će vam krenuti na usta kada vidite kako je meso mekano
Spremite sočno pile iz rerne.
Voda će vam krenuti na usta kada vidite kako je meso mekano.
U potrazi za idejom kako napraviti efektan nedeljni ručak od pečenog pileta bez previše gnjavaže, podlivanja, merenja temperature mesa i uopšteno muke i vremena, Krstarica ima za vas jedan zabavan trik – pečenje sa kockom za supu.
Jedna žena podelila je ovaj neobičan recept za najsočnije pečene pile. Dovoljno vam je pile od 1,5 kg, malo ulja i jedna kocka za supu.
Sastojci:
1 srednje pile
1/2 limuna 1 mala glavica crnog luka 1/2- 1 kom kocka za pileću supu 1 kačičica soli malo bibera 2-3 glavice belog luka 0.5dl maslinovog ulja 75g putera
Pile oprati pa ga obrisati, staviti u unutrašnjost pileta 1/2 limuna,1/2 ili 1 celu kocku pileće supe, i oljuštenu glavicu crnog luka.
Puter posoliti, pobiberiti pa dobro istrljati pile, i ispod kozice a paziti da se puno ne pocepa.
Noge pileta zavezati kanapom, a krila saviti sa strane.
Pleh u kome se peče pile obložiti alu folijom pa preko njega staviti rešetku na kome ce se pile peći i to leđima na gore.
Peći u zagrejanoj rerni na 200c, na polovini pečenja pile okrenuti, a na dno pleha staviti beli luk, a pile preliti maslinovim uljem.
Peći dok ne dobije finu zlatastu boju pa servirati isečeno, dodati beli luk
Prilog može biti pečeni krompir ili neka salata.
(Espreso/Krstarica)