Boranija u šerpi, Foto: Bakina kuhinja
za ručak
1 CAKU SA BORANIJOM SVAKA KUVARICA TREBA DA ZNA: Biće ukusna SAMO ako u nju SIPATE 1 SASTOJAK
Postoji jedna caka kao da bude još ukusnija
Objavljeno: 05.03.2023. 13:36h
Nikolina Jokić
Kada je reč o boraniji ljudi su oko toga baš podeljeni.
Jedni je vole, dok drugi ne mogu očima da je vide.
Postoji jedna caka kao da bude još ukusnija.
Sastojci:
boranija
suvi biljni začin, biber, mirođija
malo crnog ili belog luka
Za zapršku:
brašno
malo pavlake za kuvanje
Priprema:
U šerpi zagrejte ulje i propržite malo luka. Zatim dodajte boraniju, sipajte malo vode i paradajz soka. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i sa malo seckane sveže mirođije. Poklopite i ostavite da se kuva.
Pred kraj pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom i sipajte u boraniju. Promešajte i ručak je gotov.
(Espreso/Stvar ukusa)