Boranija u šerpi, Foto: Bakina kuhinja

za ručak

1 CAKU SA BORANIJOM SVAKA KUVARICA TREBA DA ZNA: Biće ukusna SAMO ako u nju SIPATE 1 SASTOJAK

Postoji jedna caka kao da bude još ukusnija

Objavljeno: 05.03.2023. 13:36h

Kada je reč o boraniji ljudi su oko toga baš podeljeni.

Jedni je vole, dok drugi ne mogu očima da je vide.

Postoji jedna caka kao da bude još ukusnija.

Sastojci:

boranija

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

suvi biljni začin, biber, mirođija

paradajz sok

malo crnog ili belog luka

Za zapršku:

brašno

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

malo pavlake za kuvanje

Priprema:

U šerpi zagrejte ulje i propržite malo luka. Zatim dodajte boraniju, sipajte malo vode i paradajz soka. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i sa malo seckane sveže mirođije. Poklopite i ostavite da se kuva.

Pred kraj pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom i sipajte u boraniju. Promešajte i ručak je gotov.

(Espreso/Stvar ukusa)