NJAMI
PILETINA ĆE BITI SOČNA SAMO AKO JE BUDETE POHOVALI U OVOJ SMESI: Jaja VAM ne TREBAJU, caka za koju NISTE ČULI
Više ne morate da je pohujete samo u prezlama, jer jedan sastojak joj daje bolji ukus i sočnost
Svi volimo da jedemo piletinu, a naročito kada je sočna.
Više ne morate da pohujete u jajima, jer jedan sastojak joj daje bolji ukus i sočnost.
Zapišite način pripreme.
Sastojci:
500 g belog mesa
150 g putera
150 g čedar sira
20 g mirođije
200 g brašna
250 ml piva
150 g prezli
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temperature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prstima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvorite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.
Stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite na kocke i stavite na sredinu svake šnicle. Preklopite prvo po dužini, a zatim i po širini, da meso pokrijte celu kocku putera. Umotajte u providnu foliju i poređajte u neku usku posudu i vratite u zamrzivač na pola sata.
Brašno i pivo pomešajte i lepo sjedinite, pa svaku kocku mesa (obavezno sklonite providnu foliju) uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
(Espreso/Krstarica)