savet
EVO KAKO DA OLJUŠTITE BELI LUK ZA 10 SEKUNDI: Posle ovog saveta više nikada nećete raditi drugačije (VIDEO)
Ukoliko obožavate hleb sa belim lukom, ali vas nervira miris koji ostaje, postoji rešenje
Ako ne volite hleb sa belim lukom, verovatno ga niste probali. Dakle, svi ga obožavaju.
Međutim, jak miris koji ostaje u odeći tera nas da izbegnemo kuvanje s ovim sastojkom.
No, postoji način za ljuštenje belog luka i za to vam treba mikrotalsna rerna i svega 10 sekundi.
Ovaj genijalni trik ne zahteva upotrebu nikakvih oštrih i potencijalno opasnih predmeta, već samo mikrotalasnu pećnicu. U nedavnom TikTok sadržaju @newdawnfields, uzgajivačica belog luka iz severnog Mičigena otkriva da je najbolji način za guljenje belog luka da ga prethodno zagrejete.
Za demonstraciju je upotrebila ondašnju sortu belog luka, koja je poznata po tome što se teže guli od drugih vrsta. Zatim jednostavno ubaci povrće u mikrotalasnu rernu na 10 do 20 sekundi, a zatim ga ostavi nekoliko sekundi da se ohladi. (Za one koji nemaju ovaj aparat u kući, isti efekat se postiže i u rerni na 120°C oko pet minuta.) Za tili čas luk se ljušti sam.
Stvarno je tako jednostavno. Najbolje od svega je što ovaj trik uklanja čak i zaštitni film koji je obično nemoguće ukloniti bez zarivanja nokta ili u meso.
(Esperso/ Danas)