Koh, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

recept

NAŠE BAKE KOH NISU SPREMALE BEZ 1 SASTOJKA: Čim DODATE to osetićete STARINSKI UKUS (RECEPT)

Recept koji domaćice čuvaju za toplije dane

Objavljeno: 04.03.2023. 21:14h

Koh je omiljeni kolač za toplije dane jer može da posluži kao odlučno rashlađenje, bolje i od sladoleda.

Priprema je jednostavna, onako kako su naše bake pravile, a užitak neverovatan.

foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Sastojci:

6 jaja

8 kašika šećera

3 kašike brašna t-400

4 kašike griza

1l mleka

1 kesica vanilin šećera

Testo kohafoto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Kako se pripema koh?

Odvojite žumanca od belanaca, umutite ih sa 6 kašika šećera, postepeno, kašiku po kašiku, dodajte brašno i griz i ako volite struganu koru od 1 limuna.

Izmešajte i dodajte čvrst sneg od belanaca. Pažljivo sve izmešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh.

Pecite na 220 stepeni dok koh ne porumeni i naraste. Smanjite temperaturu na 200 stepeni i dovršite pečenje.

Kohfoto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Mleko ugrejte, zašećerite ga sa preostale 2 kašike šećera, dodajte vanilin šećer i njime prelijte koh.

Ostavite da koh upije veći deo tečnosti, pa secite i služite.

(Espreso/ Blic Žena)