recept
NAŠE BAKE KOH NISU SPREMALE BEZ 1 SASTOJKA: Čim DODATE to osetićete STARINSKI UKUS (RECEPT)
Recept koji domaćice čuvaju za toplije dane
Koh je omiljeni kolač za toplije dane jer može da posluži kao odlučno rashlađenje, bolje i od sladoleda.
Priprema je jednostavna, onako kako su naše bake pravile, a užitak neverovatan.
Sastojci:
6 jaja
8 kašika šećera
3 kašike brašna t-400
4 kašike griza
1l mleka
1 kesica vanilin šećera
Odvojite žumanca od belanaca, umutite ih sa 6 kašika šećera, postepeno, kašiku po kašiku, dodajte brašno i griz i ako volite struganu koru od 1 limuna.
Izmešajte i dodajte čvrst sneg od belanaca. Pažljivo sve izmešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh.
Pecite na 220 stepeni dok koh ne porumeni i naraste. Smanjite temperaturu na 200 stepeni i dovršite pečenje.
Mleko ugrejte, zašećerite ga sa preostale 2 kašike šećera, dodajte vanilin šećer i njime prelijte koh.
Ostavite da koh upije veći deo tečnosti, pa secite i služite.
(Espreso/ Blic Žena)