ZA RUČAK
NAŠE BAKE SU PILAV PRELIVALE SA 1 SASTOJKOM KAKO BI BIO SOČAN: Ovakav SELJAČKI morate što PRE DA PROBATE
Tajna se krije u receptu koji morate da zapišete
Spremite seljački pilav baš onakav kakav su naše bake spremale.
Tajna se krije u receptu koji morate da zapišete.
Staro tradicionalno jelo uz dodatak šampinjona obogatiće vašu trpezu. Ukoliko uz pilav poslužite i domaću supu sa knedlama dobićete pravi nedeljni ručak.
Sastojci:
600 g praziluka
3 šargarepe
pakovanje šampinjona
600 g piletine (batak i karabatak)
150 g pirinča
500 ml mleka
ulje
so, biber, suvi začin, začinska crvena paprika
Priprema:
Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice pa ih dobro izdinstajte. Dodajte seckane šampinjone pa i njih upržite. Sipajte pirinač, začinite pa prodinstajte još malo. Sipajte malo mleka. Promešajte pa izručite u tepsiju. Dodajte ostatak mleka i poređajte meso. Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30min.
(Espreso/Stvar ukusa)