Pilav u plehu, Foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

ZA RUČAK

NAŠE BAKE SU PILAV PRELIVALE SA 1 SASTOJKOM KAKO BI BIO SOČAN: Ovakav SELJAČKI morate što PRE DA PROBATE

Tajna se krije u receptu koji morate da zapišete

Objavljeno: 04.03.2023. 13:48h

Spremite seljački pilav baš onakav kakav su naše bake spremale.

Tajna se krije u receptu koji morate da zapišete.

Staro tradicionalno jelo uz dodatak šampinjona obogatiće vašu trpezu. Ukoliko uz pilav poslužite i domaću supu sa knedlama dobićete pravi nedeljni ručak.

Sastojci:

600 g praziluka

3 šargarepe

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

pakovanje šampinjona

600 g piletine (batak i karabatak)

150 g pirinča

500 ml mleka

ulje

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

so, biber, suvi začin, začinska crvena paprika

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice pa ih dobro izdinstajte. Dodajte seckane šampinjone pa i njih upržite. Sipajte pirinač, začinite pa prodinstajte još malo. Sipajte malo mleka. Promešajte pa izručite u tepsiju. Dodajte ostatak mleka i poređajte meso. Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30min.

(Espreso/Stvar ukusa)