Podvarak u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

za ručak

PRE STAVLJANJA SLANINE U PODVARAK OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Samo tako će BITI SOČAN

Starinsko jelo koje se topi u ustima, a naročito ako stavite jednu vrstu mesa

Objavljeno: 04.03.2023. 11:01h

U hladnim danima ništa lepše nema nego kada kuća zamiriše na podvarak.

Starinsko jelo koje se topi u ustima, a naročito ako stavite jednu vrstu mesa.

Sastojci

Potrebno je:

2 kg kiselog kupusa

1 kg slanine

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

3 lista lovora

1 dl ulja

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 paradajz

po ukusu soli, bibera, aleve paprike

Priprema

Kupus i crni luk, šargarepu i paradajz iseći na kockice, poprskati solju i biberom, zatim na ulju dinstati 1,5 sat, povremeno nalivajući vodom. Pred kraj dinstanja dodati kašiku aleve paprike.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Kada povrće bude dinstano, odozgo poređati slaninu, posuti začinom i zapeći u rerni na 150 stepeni 1,5 sat.

(Espreso/Recepti.com)