Podvarak u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
za ručak
PRE STAVLJANJA SLANINE U PODVARAK OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Samo tako će BITI SOČAN
Starinsko jelo koje se topi u ustima, a naročito ako stavite jednu vrstu mesa
Objavljeno: 04.03.2023. 11:01h
Nikolina Jokić
U hladnim danima ništa lepše nema nego kada kuća zamiriše na podvarak.
Starinsko jelo koje se topi u ustima, a naročito ako stavite jednu vrstu mesa.
Sastojci
Potrebno je:
2 kg kiselog kupusa
1 kg slanine
1 glavica crnog luka
3 lista lovora
1 dl ulja
1 paradajz
po ukusu soli, bibera, aleve paprike
Priprema
Kupus i crni luk, šargarepu i paradajz iseći na kockice, poprskati solju i biberom, zatim na ulju dinstati 1,5 sat, povremeno nalivajući vodom. Pred kraj dinstanja dodati kašiku aleve paprike.
Kada povrće bude dinstano, odozgo poređati slaninu, posuti začinom i zapeći u rerni na 150 stepeni 1,5 sat.
(Espreso/Recepti.com)