njami
UBACITE 1 NEOBIČAN SASTOJAK U KROMPIR PIRE I SAMO TAKO ĆE BITI KREMAST: Iznenadićete se jer nije MASLAC u PITANJU
Jedan neobičan sastojak mu daje topljenje u ustima
Spremite kremast krompir pire kakav do sada niste jeli.
Jedan neobičan sastojak mu daje topljenje u ustima.
Nije maslac u pitanju.
Malo ko ne voli pire krompir, a iskusni kulinarski majstori tvrde da postoji jednostavan trik koji ga čini još ukusnijim i kremastijim.
Upravo je u tome tajna najboljeg krompir pirea, a Krstarica ovog puta donosi i recept.
Potrebni sastojci:
1,5 kg krompira
200 g krem sira 60 g maslaca 100 ml mleka so po želji
Maslac ili ulje, mleko i so jeste nešto što svi dodajemo u pire krompir, no ako želite savršen rezultat i najfiniju teksturu u krompir dodajte i krem sir!
Priprema:
Krompir oljuštite, operite, iseckajte i kuvajte ga sve dok ne omekša. Procedite od vode, dodajte krem sir i gnječite ručno sve dok ne nestanu grudvice. Sa strane u zasebnoj posudici rastopite maslac s mleko. Dodajte u krompir i mikserom umutite dok ne dobijete glatku smesu.
(Espreso/Krstarica)