recept
SAMO OVAKO NAŠE BAKE PRAVE ČORBAST PASULJ ZA VREME POSTA: Stavljaju 1 poseban SASTOJAK, domaćice moraju da ZNAJU
Pasulj je jedno od omiljenih jela na našim prostosima, a i u posnoj varijanti podjednako je ukusan
Vaskršnji post počeo je ove nedelje i tajaće sve do Vaskrsa. Kako bi pravilno ispostili morate se, pored dugovnog, uzdržavati i od telesnog greha, tj. od mrsne hrane.
Pasulj je jedno od omiljenih jela na našim prostosima, a i u posnoj varijanti podjednako je ukusan. Baš ovako su ga pravile naše bake za Vaskršnji post, a uzrečica "prosto kao pasulj" definitivno je opravdana, jer se nikad lakše sprema.
Sastojci:
400 g pasulja
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
1 veća šargarepa
1 koren peršuna
1 zelena paprika
1 kašika brašna
1 kašičica aleve paprike
lovorov list
so, biber u zrnu
Priprema:
Pasulj operite i nalijte vodom, pa ostavite da se krčka sat vremena u poklopljenoj šerpi. Prospite tu vodu, pa nalijte novu.
Dodajte sitno seckanu jednu glavicu crnog luka, šargarepu, koren peršuna, biber u zrnu, lovorov list i zelenu papriku. Kuvajte još sat vremena na srednjoj temperatuti.
U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno seckanu drugu glavicu crnog luka, zatim dodajte brašno, seckani beli luk i kad porumeni, dodajte alevu papriku.
Skinite sa vatre i sipajte u pasulj. Dodajte začin, mleveni biber i soli po potrebi. Ostavite da vri još dva minuta i pasulj je gotov. Poslužite ga uz sezonsku salatu.
(Espreso/Stvar ukusa)