ZA DORUČAK
CAKU ZA GIBANICU ODMAH MORATE DA ZAPIŠETE: Neće biti SUVA samo ako DODATE 1 SASTOJAK u nju
Od sada više nikada neće biti suva
Napravite gibanicu od koje će vam krenuti voda na usta.
Od sada više nikada neće biti suva.
Jedan sastojak ubija suvoću.
Recept će vas oboriti sa nogu.
Primamljiv miris i još bolji ukus razlog su zbog kog gotovo svaki ljubitelj kulinarstva želi da nauči kako se pravi gibanica i u svoju kuhinju unese dobro poznat miris i neodoljiv ukus ove specijalne pite.
Kako se u našoj nacionalnoj kuhinji koriste brojni sastojci za pripremu jela, tako se i ova pita može pripremati sa drugim sastojcima izuzev sira.
Ako želite da se na vašoj trpezi nađe prava domaća gibanica, recept koje ćete naći u našem tekstu pomoći će vam da to i postignete.
Sastojci:
500 g kora za gibanicu
450 g sitnog sira
2 kašike pavlake
3 jajeta
2 dl kisele vode
1,5 dl ulja
Priprema:
Sjediniti jaja, sir i pavlaku. Dodati polovinu kisele vode i polovinu ulja i dobro izmešati. Ostatak ulja i kisele pomešati u malu činiju.
U podmazan pleh staviti dve kore i poprskati mešavinom ulja i kisele i namazati filom. Ređati kore jednu, po jednu i svaku mazati filom, a svaku drugu poprskati mešavinom ulja i kisele vode. Poslednja treba da bude kora.
Peći na 220 C, oko pola sata. Probušiti povremeno viljuškom na par mesta.
(Espreso/Krstarica)