paŽnja
KAD PROČITATE OVO. JEŠĆETE ĐUMBIR SVAKI DAN: Da l' je moguće da OVO RADI našem ZDRAVLJU?
Đumbir se može koristiti svež, sušen, u prahu ili kao ulje ili sok. To je vrlo čest sastojak u receptima. Ponekad se dodaje prerađenoj hrani i kozmetici
Đumbir je jedan od najzdravijih (i najukusnijih) začina na planeti. Pripada porodici Zingiberaceae i blisko je povezan sa kurkumom, kardamomom i galangom.
Rizom (podzemni deo stabljike) je deo koji se obično koristi kao začin. Često se naziva koren đumbira ili, jednostavno, đumbir.
Đumbir se može koristiti svež, sušen, u prahu ili kao ulje ili sok. To je vrlo čest sastojak u receptima. Ponekad se dodaje prerađenoj hrani i kozmetici.
Evo 11 zdravstvenih prednosti đumbira koje su podržane naučnim istraživanjima.
1. Sadrži gingerol, koji ima moćna lekovita svojstva
2. Može da leči mnoge oblike mučnine, posebno jutarnju mučninu
3. Može pomoći u gubitku težine
4. Može pomići kod osteoartritisa
5. Može drastično smanjiti šećer u krvi
6.Može poboljšati varenje
7. Može smanjiti menstrualnu bol
8. Može poomći u smanjenju nivoa holesterola
9. Može pomoći u borbi protiv infekcija
(Espreso/healthline)