topi se u ustima
DA BI POSNA RUSKA SALATA BILA SOČNA SIPAJTE U NJU 1 SOK: Bez TOGA je više NEĆETE SPREMATI
Samo ako u nju dodate jedan sok biće sočna
Posna ruska salata može da bude i ukusnija od tradicionalne.
Samo ako u nju dodate jedan sok biće sočna.
Sastojci
krompir 3 srednja
šargarepa 2 srednje
mariniranih šampinjona 100g
ulje 60 ml
pečene paprike 5
senf 2 kašike
so po ukusu
ceđeni sok od limuna 2 kašike
Kako pripremiti
U posoljenoj vodi skuvati krompir i šargarepu. Kuvani krompir ispasirati i postepeno dodavati ulje. Izmešati da se dobije kremasta masa kao majonez.
Kuvanu šargarepu, krastavčiće iseckati na kockice. Pečenu papriku oljuštiti očistiti od semenki i iseckati na sitne komade. Šampinjone ocediti i sitno iseckati. Kuvanom krompiru dodati seckano povrće, senf i limunov sok.
Posoliti sve izmešati. Salatu preručiti u činiji sa poklopcem i ostaviti u frižideru oko pola sata. Služiti kao predjelo ili salatu uz ručak.
(Espreso/Recepti.Žena.Blic.rs)