Ruska salata u činiji, Foto: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now

topi se u ustima

DA BI POSNA RUSKA SALATA BILA SOČNA SIPAJTE U NJU 1 SOK: Bez TOGA je više NEĆETE SPREMATI

Samo ako u nju dodate jedan sok biće sočna

Objavljeno: 02.03.2023. 21:37h

Posna ruska salata može da bude i ukusnija od tradicionalne.

Samo ako u nju dodate jedan sok biće sočna.

Sastojci

krompir 3 srednja

šargarepa 2 srednje

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

mariniranih šampinjona 100g

kiseli krastavčići 4

ulje 60 ml

pečene paprike 5

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

senf 2 kašike

so po ukusu

ceđeni sok od limuna 2 kašike

Kako pripremiti

U posoljenoj vodi skuvati krompir i šargarepu. Kuvani krompir ispasirati i postepeno dodavati ulje. Izmešati da se dobije kremasta masa kao majonez.

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Kuvanu šargarepu, krastavčiće iseckati na kockice. Pečenu papriku oljuštiti očistiti od semenki i iseckati na sitne komade. Šampinjone ocediti i sitno iseckati. Kuvanom krompiru dodati seckano povrće, senf i limunov sok.

Posoliti sve izmešati. Salatu preručiti u činiji sa poklopcem i ostaviti u frižideru oko pola sata. Služiti kao predjelo ili salatu uz ručak.

(Espreso/Recepti.Žena.Blic.rs)