uz svako jelo
DA BI KUPUS SALATA BILA UKUSNA PRED KRAJ MORATE DA DODATE KAŠIČICU 1 SASTOJKA: Trik za koji mnogi ne znaju
Zaboravićete na klasičnu čim stavite jedan sastojak na kraju
Ovakvoj kupus salati niko neće moći da odoli.
Zaboravićete na klasičnu čim stavite jedan sastojak na kraju.
Kupus salata je neizostavna na srpskoj trpezi i na porodičnim okupljanjima. Obično je služimo uz pečenje, pasulj, roštilj..Međutim, ne ispadne nam uvek onako kao u restoranu. Zbog toga sa vama danas delimo jedan mali trik koji će vašu salatu učiniti ukusnijom.
Sastojci:
1 glavica kupusa
so
ulje
sirće
šećer na vrh kašičice
Priprema:
Kupus iseckajte sitno, prebacite u činiju pa dodajte so i šećer. Izgnječite kupus rukama i ostavite da odstoji par minuta. Sipajte ulje, a potom i sirće. Promešajte i dodajte so na kraju. So na kraju je ključan sastojak svake dobre salate, i domaćice obično tu greše.
Po inerciji prvo sipaju so u salatu, pa potom naliju sirće i ulje, što dovodi do toga da so padne na dno.
(Espreso/Krstarica)