UKUSNO
MAFINI OD MLEVENOG MESA I POVRĆA, RECEPT ZA SVAČIJI DŽEP: Samo pomešajte sastojke i ispecite, NIŠTA LAKŠE
Mafini od mlevenog mesa će vas oduševiti na prvi zalogaj.
Mafini se prave u celom svetu, a svaka zemlja ima svoj tajni recept. Ukusni su i slani i slatki, a danas postoji toliko načina na koje možete da ih napravite.Uglavnom se koristi testo ili jaja, a mi vam predlažemo da probate i ove neobične od mlevenog mesa.
Dodajte mu ostale sastojke i sjedinite smesu, a onda sipajte u kalup za mafine i ispecite.Dobićete ukusno i zanimljivo predjelo za neke svečane prilike, ali i super večeru.
Sastojci:
500 g mlevenog svinjskog mesa
3 belanceta
250 g ovsenih pahuljica
1 crni luk
2 štapa celera
2 čena belog luka
1 kašičica slatke paprike
1/2 kašičice mlevenog kima
1/2 kašičice mlevenog timijana
Priprema: U posudu sipajte mleveno meso, pa dodajte belanca, ovsene pahuljice, seckani crni luk, seckani celer, mleveni beli luk, slatku papriku, so, biber, mleveni kim i mleveni timijan. Lepo sjedinite, pa sipajte u kalup za mafine koji ste prethodno malo nauljili. Malo poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30-35 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)