Sutlijaš u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Marina's kitchen
zapamatite to
DA BI VAM SUTLIJAŠ USPEO MORATE DA OBRATITE PAŽNJU KAKO STAVLJATE MLEKO U NJEGA: Samo TAKO će ispasti UKUSAN
Ovaj recept će vam pokazati kako tačno da postupite
Objavljeno: 01.03.2023. 20:49h
Nikolina Jokić
Da bi vam sutlijaš bio kremast morate da vodite računa kada i kako ubacujete mleko u njega.
Ovaj recept će vam pokazati kako tačno da postupite.
Sastojci
Potrebno je:
1 čaša pirinča
2 čaše vode
4 čaše mleka
8 kašika šećera
Priprema
Pirinač ocistiti, oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 1,5) i sipati 1 čašu mleka. Kad uvri, dodati drugu čašu mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još dve čaše mleka. Ukuvati i toplo sipati u činije. Ohladiti i posuti cimetom.
Prijatno!
(Espreso/Recepti.com)