Lenja pita na tanjiru, Foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

topi se

OBAVEZNO STAVITE 1 SASTOJAK U POSNU LENJU PITU: Daje POSEBAN UKUS, bez toga je više nećete ZAMISLITI

Jedan poseban sastojak daje još bolji šmek

Objavljeno: 01.03.2023. 18:39h

Spremite posnu lenju pitu koja će vam se svideti više od klasične na koju ste navikli.

Ukus je fantastičan.

Jedan poseban sastojak daje još bolji šmek.

Sastojci

šećer 8 šoljica

ulje 3 šoljice

foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

brašno 12 šoljica

vruća voda 6 šoljica

prašak za pecivo 1 komad

cimet 1 kesica

foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

šećer 100 gr

jabuke 5 komada

šećer u prahu 4 kašike

Kako pripremiti

Šećer, ulje, vodu, prašak za pecivo i brašno sjediniti i mešati varjačom. Prvu polovinu smese izliti u pouljen pleh i peći na 200 stepeni 10-ak minuta. Za to vreme u šerpu staviti izrendane jabuke, malo cimeta i 100 gr šećera. Dinstati dok jabuke ne dobiju tamniju boju. Zatim izvaditi koru iz rerne, preko nje staviti fil sa jabukama i drugi deo preostalog testa. Peći 20-ak minuta na 200 stepeni. Kada se kolač ohladi posuti po njemu šećer u prahu.

(Espreso/Recepti.Žena.Blic.rs)