zapamtite to
OD SADA ĆETE ŠPORET RIBATI SAMO NA 1 NAČIN: Caka koja će SVIM domaćicama BITI od VELIKE KORISTI
Postoji jedna caka za ribanje koja će vam pomoći da ga brže očistite, a da ne napravite veliku štetu
Prilikom ribanja šporeta većina domaćica pravi greške kojih nisu ni svesne.
Postoji jedna caka za ribanje koja će vam pomoći da ga brže očistite, a da ne napravite veliku štetu.
Čišćenje šporeta nakon kuvanja biće mnogo lakše sa ovom mešavinom koju možete sami da napravite. Treba vam nekoliko sastojaka koje verovatno već imate u svojoj kuhinji.
Sastojci:
1 kesica praška za pecivo
sok od jednog limuna
pola čašice za rakiju tečnosti za sudove
Sve što je potrebno jeste da ove sastojke pomešate i dobićete pastu, koju nanesite na zaprljane ringle. Dobro istrljajte mekšom četkicom.
Ukoliko postoje tvrdokornije mrlje možete da ih istrljate žicom za sudove pazeći da ringle i šporet oko njih ne izgrebete. Pokvasite sunđer što toplijom vodom, pa onda i njim istrljajte površine ringle. Na kraju pokupite višak tečnosti i prebrišite ringle suvom krpom.
Dodatni trik je da kad su ringle skroz hladne nanesete smesu od dve kašike sode bikarbone i pola čaše sirćeta. Sastojke sjedinite u posudi, dobro promešajte, pa nanesite smesu na ringle i ostavite oko dva sata, da mrlje u potpunosti smekšaju. Pažljivo oribajte ringle sunđerom ili manje grubom žicom, isperite i prebrišite ih.
Kako bi ringle bile u potpunosti čiste i suve, što je veoma bitno kako ne bi zarđala površina i gde svi zapravo pravimo grešku jeste da nakon čišćenja uključite sve ringle i držite ih tako tek toliko da se zagreju, a zatim ih isključite. Ovako će se osušiti i biti u potpunosti dezinfikovane i čiste.
(Espreso/Krstarica)