savet
ZAPRŠKA ZA SOČIVO SE SPREMA SAMO NA OVAJ NAČIN: Umesto BRAŠNA stavite 1 SASTOJAK i biće ZDRAVIJA
Biće zdravija samo ako je spremite po ovom receptu
Samo na jedan način se sprema zaprška za sočivo.
Biće zdravija samo ako je spremite po ovom receptu.
Ukusniju niste probali.
I pošto ne možemo da zamislimo čorbu od sočiva sa dimljenim rebrima, pripremite izuzetno ukusnu i aromatičnu zapršku za sočivo.
Da biste to učinili, kuvajte sočivo sa povrćem dok ne bude spremno, a zatim pristupite ka zapršci. Klasična zaprška za pasulj i sočivo pravi se sa uljem, brašnom i alevom paprikom.
U šerpici zagrejte ulje, dodajte brašno i pržite sve dok ne dobije zlatnu boju uz neprestano mešanje. Zatim dodajte alevu papriku,koju takođe pržite, ali ne treba prepržiti. Razblažite sa malo bujona od jela, a zatim zapršku sipajte u jelo i kuvajte još nekoliko minuta.
Da bi zaprška bila još ukusnija, prvo možete ispržiti crveni luk dok ne omekša, a zatim ponovite opisane korake. A sada je vreme da zasučete rukave i izaberete jedan od naših recepata za sočivo kako biste prijatno iznenadili svoju drugu polovinu.
(Espreso/Bonapeti.rs)