paŽnja
AKO IMATE VISOK PRITISAK, OVO DODAJTE U HRANU: Ova namirnica može da ZAMENI VEĆINU LEKOVA
Mnogi ljudi koriste korijander u jelima kao što su supe i salsa, kao i u indijskim, bliskoistočnim i azijskim jelima kao što su kari i masala. Listovi korijandera se često koriste celi, dok se seme koriste osušeno ili mleveno
Korijander je biljka koja se obično koristi za aromatiziranje međunarodnih jela.
Dolazi iz biljke Coriandrum sativum i srodna je peršunu, šargarepi i celeru.
U Sjedinjenim Državama seme Coriandrum sativum naziva se korijander, dok se njegovi listovi nazivaju cilantro. U drugim delovima sveta se zovu seme korijandera i listovi korijandera. Biljka je poznata i kao kineski peršun.
Mnogi ljudi koriste korijander u jelima kao što su supe i salsa, kao i u indijskim, bliskoistočnim i azijskim jelima kao što su kari i masala. Listovi korijandera se često koriste celi, dok se seme koriste osušeno ili mleveno.
Listovi korijandera sadrže širok spektar bioaktivnih sastojaka koji imaju antimikrobna, antidepresivna, antiinflamatorna svojstva i svojstva inhibiranja anksioznosti. Dokazano je da korijander prirodno smanjuje šećer u krvi, nivo holesterola i krvni pritisak jer ima diuretički efekat na telo
(Espreso/Healthline/Indiatimes)