preukusno
OBAVEZNO STAVITE 1 ZAČIN U PODVARAK: Pravi SELJAČKI na kojem su GENERACIJE ODRASLE, bolji NE POSTOJI jer DAJE ŠMEK
Nema šanse da ste ovako dobar do skoro jeli
Napravite seljački podvarak od kojeg će vam krenuti voda na usta.
Nema šanse da ste ovako dobar do skoro jeli.
Na njemu su naši stari odrasli.
Sastojci:
oko 2,5 kg kiselog kupusa
oko 200 ml ulja
meso po izboru
1/2 kašike suvog začina
1 kašika crvene, sitne paprike
1/2 kašike peršunovog lista
nekoliko listova lovora
Priprema:
U tiganju zagrejati pola mere ulja, pa spustiti suvu slaninu, kobasicu i sveže meso da se proprže sa svih strana.
Izvaditi meso pa ulje od pečenja istresti u dublji lonac.
Kada se ulje zagrejalo spustiti sav kupus, dodati začine i ostaviti da se kupus proprži.
U toku prženja dodati još malo ulja, da se ne bi lepio.
Pržiti 20 minuta.
Kada se kupus ispržio sjediniti ga sa mesom.
U glinenu posudu redjati red kupusa, pa red mesa i tako do kraja.
Odgore treba da je kupus. U toku redjanja dodati lovorov list.
Prekriti sve aluminijumskom folijum.
Izbušiti viljuškom nekoliko rupica na foliji da bi višak pare mogao da izlazi napolje.
Staviti da se peče sat vremena na 200 stepeni.
Posle sat vremena skinuti foliju i vratiti da se dopeče jos 30 minuta.
Podvarak servirati topao uz pire krompir ili palentu.
Prijatno.
(Espreso/Domaćirecepti.net)