NJAMI
KAFANSKA KUPUS SALATA: Profesionalni KUVARI dodaju 1 SASTOJAK, domaćice se otimaju oko RECEPTA
Uz pomoć ovih trikova napravićete originalnu kafansku kupus salatu
Retko koja osoba ne voli da jede kupus.
Naročito kao salatu uz predjelo, neki ručak, a najviše uz pečenje.
A, domaćice imaju svoje cake pravljenja iako nikad ne ispadne kao u restoranu.
Uz pomoć ovih trikova napravićete originalnu kafansku kupus salatu.
Kuhinjsko osoblje, naime, usitni sam kupus unapred, a ponekad se i začini veća količina. To daje vremena povrću da otpusti vodu i omekša pod delovanjem soli i sirćeta pa je rezultat super ukusna salata.
Uz par trikova, lako ćete postići isti ukus.
Sastojci:
kupus, so, šećer, jabukovo sirće, maslinovo ulje, biber
Priprema:
Dodajte na vrh noža šećera pa izmešajte viljuškom i kašikom i, ako je moguće, ostavite salatu da odstoji bar desetak minuta.
Sada prelijte sa malo jabukovog sirćeta i maslinovog ulja pa dobro izmešajte i pobiberite.
Po želji, dodajte i malo peršuna - za dekoraciju!
Napomena: mladi, zeleni kupus treba manje gnječiti i neka kraće stoji, a beli, jesenji kupus treba gnječiti više i ostaviti da duže odstoji.
(Espreso)