Kupus salata, Foto: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

NJAMI

KAFANSKA KUPUS SALATA: Profesionalni KUVARI dodaju 1 SASTOJAK, domaćice se otimaju oko RECEPTA

Uz pomoć ovih trikova napravićete originalnu kafansku kupus salatu

Objavljeno: 27.02.2023. 23:32h

Retko koja osoba ne voli da jede kupus.

Naročito kao salatu uz predjelo, neki ručak, a najviše uz pečenje.

A, domaćice imaju svoje cake pravljenja iako nikad ne ispadne kao u restoranu.

Uz pomoć ovih trikova napravićete originalnu kafansku kupus salatu.

Kuhinjsko osoblje, naime, usitni sam kupus unapred, a ponekad se i začini veća količina. To daje vremena povrću da otpusti vodu i omekša pod delovanjem soli i sirćeta pa je rezultat super ukusna salata.

Uz par trikova, lako ćete postići isti ukus.

Sastojci:

kupus, so, šećer, jabukovo sirće, maslinovo ulje, biber

Priprema:

Dodajte na vrh noža šećera pa izmešajte viljuškom i kašikom i, ako je moguće, ostavite salatu da odstoji bar desetak minuta.

Sada prelijte sa malo jabukovog sirćeta i maslinovog ulja pa dobro izmešajte i pobiberite.

Po želji, dodajte i malo peršuna - za dekoraciju!

Napomena: mladi, zeleni kupus treba manje gnječiti i neka kraće stoji, a beli, jesenji kupus treba gnječiti više i ostaviti da duže odstoji.

(Espreso)