poslušajte
DA DŽIGERICA NE BI BILA ŽILAVA MORATE DA JE POTOPITE U 1 SASTOJAK: Trik koji svi morate DA ZNATE
Sve domaćice znaju da svinjska da ona i te kako zna da bude žilava
Džigerica se kod nas jede kao luda, naši stari su na njoj odrasli.
Sve domaćice znaju da da ona i te kako zna da bude žilava.
Da ne bi bila takva jednu stvar morate da uradite.
Džigerica uvek treba da se potapa pre pripreme, jer ako se to ne učini, tokom termičke obrade će postati tvrda i žilava. Postoji nekoliko najrasprostranjenijih marinada za džigericu, a sigurno je najpoznatija među njima marinada od svežeg mleka.
Džigerica se seče i potapa se u sveže mleko na nekoliko sati, a najbolje je preko noći. U sveže mleko možete da dodate i malo sode, ali je to po vašoj želji. Ocedite mleko i džigerica je spremna za pripremu.
Druga marinada je sa sodom - isecite džigericu, dobro je operite i u cediljci je pospite sodom i promešajte. Ostavite je da stoji oko 20-30 minuta i ponovo je isperite. Uz pomoć sode možete da napravite i drugu marinadu, tako što je kombinujete sa sirćetom i sve to rastvoreno u vodi.
Za džigericu u rerni preporučujemo vam da napravite marinadu sa sodom oko 20 minuta, da operete džigericu i da je prelijete uljem. Ostavite da tako stoji oko 30 minuta i zatim je stavite u rernu.
Za svaku preporuku je marinada od svežeg mleka, a u njega dodajte malo sode bikarbone, maslo senfa, soka od limuna i začine po vašem ukusu. Ostavite džigericu da se marinira veoma dobro. Ako želite da džigericu pripremate na roštilju, nemojte da perete marinadu, već samo stavite džigericu u cediljku da se ocedi i tako je stavljajte na roštilj, a ako želite da je pržite, onda operite marinadu.
Za ukusnu vazdušastu i mekanu džigericu:
- uvek je prethodno marinirajte;
- džigericu nikada ne kuvajte, a ako ćete je ipak pripremati u nekoj tečnosti, neka to bude na slaboj vatri, kako bi se dinstala;
- džigericu nikada ne solite pre pripreme;
- kada pripremate prženu džigericu, treba da je pržite na jakoj vatri, kratko vreme.
(Espreso/Bonapeti.rs)