zašišite to
SAMO NA OVAJ NAČIN SE PRAVI ZAPRŠKA ZA POSNI PASULJ: Od sada ćete je SPREMATI samo na ZDRAV NAČIN
Zaprška se sprema na zdrav način
Da bi vam trpepza za Vaskršnji post bila raznolika, obavezno isprobajte posni pasulj.
Zaprška se sprema na zdrav način.
Spremaćete je i kada nije post.
Potrebno:
400 g pasulja
2 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
1 veća šargarepa
1 peršun koren i list
biber u zrnu
lovorov list 1
zelena paprika 1
kašika brašna 1
mala kašičica tucane paprike začin
biber mleveni ulje, so
Za zapršku:
2 glavice crnog luka
Mleveni paradajz
Mlevena paprika
Priprema:
1. Pasulj očistiti, dobro oprati i naliti vodom.
2. Dodati seckani crni luk, seckanu šargarepu, iseckan koren peršuna, biber u zrnu, lovorov list, zelenu papriku. Kuvati oko sat vremena na srednjoj temperaturi.
3. U tiganj sipati ulje i tu propržiti sitno seckan crni luk, dodati brašno, seckan beli luk i kad malo porumeni dodati alevu papriku i odmah skinuti sa vatre i sipati u pasulj. Dodati začin, mleveni biber i soli po potrebi. Neka vri još minut - dva i naš pasulj je gotov
Zaprška sa lukom i paradajzom
U drugoj posudi, upržite 1-2 sitno seckane glavice luka dok ne omekša, dodajte mleveni paradajz i mlevenu papriku. Kada voda ispari, dodajte malo brašna rastvorenog u vodi, a nakon toga oceđeni skuvani pasulj. Pržite jelo dok se ne zgusne.
(Espreso/Stil)