morate probati!
MAKEDONSKI UŠTIPCI ZA KOJIMA JE BALKAN POLUDEO: Savršeni su za GURMANSKI DORUČAK, pripremaju se LAKO i BRZO!
Uštipci od kupusa su veoma atraktivni, pravo gurmansko iskustvo
Naš predlog za sutrašnji doručak su uštipci od kupusa:
Sastojci:
1,5 kg svežeg kupusa
4-5 jaja
200 grama crnog luka
1 papričica
4 kašike brašna, so, suvi začin, origano, biber, ulje.
Dresing, sos:
4-5 čenova belog luka
1 kašika maslinovog ulja
So, biber, origano
500ml. jogurta
Priprema: Kupus isecite pa ga 15 minuta obarite u ključaloj, slanoj vodi. Kupus iscedite i ostavite sa strane da se prohladi. Crni luk sitno iseckajte, kao i ljutu papričicu pa sve prepržite na ulju.
U obareni kupus dodajte oko 5 jaja, a onda i ispržen luk i papričicu. Izmešajte i dodajte začine i malo brašna. Pržite uštipke u tiganju na ulju. Isprženo iscedite na ubrusu. Zatim, pripremite dresing od jogurta i belog luka i začina i poslužite sa ovim uštipcima od kupusa.
(Espreso / Stil)