PREUKUSNO
OVAJ DORUČAK SU U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA SVI OBOŽAVALI: Potrebno vam je vrlo malo VREMENA I NOVCA!
Ukućani su obožavali njen miris dok se peče, a skoro niko nije mogao da se zadrži samo na jednom parčetu zbog neodoljivog ukusa
Posna proja sa prazilukom je bila nezaobilazna na trpezama u Jugoslaviji za vreme uskršnjeg posta.
Ukućani su obožavali njen miris dok se peče, a skoro niko nije mogao da se zadrži samo na jednom parčetu zbog neodoljivog ukusa.
Za pravljenje je potrebno vrlo malo vremena i novca!
Sastojci:
- 200 g belog brašna
- 200 g kukuruznog brašna
- 2 struka praziluka
- pola čaše ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 čaše kisele vode
- so
- susam po želji
Način pripreme:
Iseckajte beli i zelenio deo praziluka, potom zeleni ostavite sa strane, a beli propržite na malo ulja. Zatim pomešajte belo i kukuruzno brašno, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu i posolite po želji. U smesu dodajte prženi praziluk i dobro promešajte. Po želji možete odozgo dodati i susam.
Dobijenu smesu sipajte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Nakon toga je izvadite i pospite zelenim delom praziluka. Vratite je na pećenje još desetak minuta, dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
(Espreso/Stil)