Pita sa jabukama, Foto: Bakina kuhinja
bakina kuhinja
LENJA PITA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Nije masna i preslatka kao obično, SOČNA I MEKANA KAO PENA (VIDEO)
Odlična i brza poslastica
Objavljeno: 26.02.2023. 08:22h
Andjela Milojkovic
Nije kao lenja pita, masna i slatka. Ona je, jednostavna sočna mirisna i mekana kao pena.
Potrebno je:
Za biskvit:
200 ml mleka
1 jaje
100 gr šećera
100 ml jogurta
200 gr brašna
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
korica limuna
Fil:
50 gr šećera
2-3 jabuke
1 kockica maslaca
200 gr rogača mlevenog
Priprema:
Prvo pravimo fil. U šerpu stavimo mleko šećer po želji kockicu maslaca rendane jabuke i malo ih prodinstati. Ubaciti rogač i prokuvati još 2 minuta i skloniti sa vatre.
Podmazati pleh i posuti brašnom.
Sipati pola testa i zapeći na 200 stepeni C 10-15 minuta. Preko njega staviti fil od jabuka i rogača pa drugi deo testa. Peći još 30 minuta. Seći hladno. Jako je mekana sočna vrhunskog ukusa.
(Espreso)