Pita sa jabukama, Foto: Bakina kuhinja

bakina kuhinja

LENJA PITA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Nije masna i preslatka kao obično, SOČNA I MEKANA KAO PENA (VIDEO)

Odlična i brza poslastica

Objavljeno: 26.02.2023. 08:22h

Nije kao lenja pita, masna i slatka. Ona je, jednostavna sočna mirisna i mekana kao pena.

Potrebno je:

Za biskvit:

200 ml mleka

1 jaje

100 gr šećera

100 ml jogurta

200 gr brašna

foto: Bakina kuhinja

50 ml ulja

1 prašak za pecivo

korica limuna

Fil:

50 gr šećera

2-3 jabuke

1 kockica maslaca

200 gr rogača mlevenog

Priprema:

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Prvo pravimo fil. U šerpu stavimo mleko šećer po želji kockicu maslaca rendane jabuke i malo ih prodinstati. Ubaciti rogač i prokuvati još 2 minuta i skloniti sa vatre.

Za biskvit umutiti jaje, dodati sećer, mleko, jogurt, brašno i prašak za pecivo, ulje i sve dobro izjednačiti.

Podmazati pleh i posuti brašnom.

Sipati pola testa i zapeći na 200 stepeni C 10-15 minuta. Preko njega staviti fil od jabuka i rogača pa drugi deo testa. Peći još 30 minuta. Seći hladno. Jako je mekana sočna vrhunskog ukusa.

(Espreso)