PREUKUSNO
BAKIN RECEPT ZA KREMPITE: Potrebna su vam svega 4 sastojka za NEODOLJIVU poslasticu, PRSTE ĆETE POLIZATI
Prvo testo razviti veličine pleha izbockati i peći na 220 stepeni 10-15 minuta
Iz bakine kuhinje stiže nam recept za vrhunsku krempitu. Za omiljenu poslasticu iz kese treba vam malo vremena i nekoliko sastojaka.
Potrebno je:
- 1 gotovo pakovanje smrznutog testa
- 1 kesa smeše u prahu za krempitu
- 1 kesa šlag krema
- šećer u prahu
Priprema:
Prvo testo razviti veličine pleha izbockati i peći na 220 stepeni 10-15 minuta. Drugu takođe razviti, izbockati, pa iseči veličine po želji. ali ne seći do kraja. I nju ispeći.
Istresti u činiju smešu u prahu za krempitu, sipati mleko po uputstvu i izmiksati.
Kad se pečene korice prohlade istresti svu smešu i brzo razvući. Možete umutiti i kesu šlaga i nju dodala odozgo.
Prekriti sa koricom koja je malo isečena. Posuti prah šećerom i ostaviti da odstoji i upiju korice preko noći u frižideru.
(Espreso/Magazin novosti)