Krempita, Foto: Bakina kuhinja

PREUKUSNO

BAKIN RECEPT ZA KREMPITE: Potrebna su vam svega 4 sastojka za NEODOLJIVU poslasticu, PRSTE ĆETE POLIZATI

Prvo testo razviti veličine pleha izbockati i peći na 220 stepeni 10-15 minuta

Objavljeno: 25.02.2023. 17:02h

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za vrhunsku krempitu. Za omiljenu poslasticu iz kese treba vam malo vremena i nekoliko sastojaka.

Potrebno je:

  • 1 gotovo pakovanje smrznutog testa
  • 1 kesa smeše u prahu za krempitu
  • 1 kesa šlag krema
  • šećer u prahu
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema:

Prvo testo razviti veličine pleha izbockati i peći na 220 stepeni 10-15 minuta. Drugu takođe razviti, izbockati, pa iseči veličine po želji. ali ne seći do kraja. I nju ispeći.

Istresti u činiju smešu u prahu za krempitu, sipati mleko po uputstvu i izmiksati.

Kad se pečene korice prohlade istresti svu smešu i brzo razvući. Možete umutiti i kesu šlaga i nju dodala odozgo.

Prekriti sa koricom koja je malo isečena. Posuti prah šećerom i ostaviti da odstoji i upiju korice preko noći u frižideru.

(Espreso/Magazin novosti)