saznajte
SRPSKI KUVAR OTKRIO GREŠKU KOJU SVI PRAVE KADA SPREMAJU KUPUS SALATU: Svaka domaćica ovo mora da zna
Ovako se pravilno sprema kupus salata!
Kupus salata je uvek dobar prilog jelu, pogotovo mesu. Recept je mahom isti kod svake domaćice, ali ona kafanska je definitivno najbolja.
Kuvar iz poznatog beogradskog restorana, podelio je sa nama trik sa savršenu kupus salatu.
Sastojci:
kupus (sitno seckan)
ulje
sirće
šećer na vrh kašičice
peršun za dekoraciju
Priprema:
Ovo su sastojci za najobičniju kupus salatu, ali ono što će joj dati ukus kao iz restorana je redosled stavljanja sastojaka i dodatan trik na kraju.
1) Prvo sipajte u kupus so na vrh kašičice i isto toliko šećera. Izgnječite kupus rukama i ostavite da odstoji par minuta.
2) Sipajte ulje, da obloži salatu, pa potom i sirće. Promešajte i dodajte so na kraju.
So na kraju je ključan sastojak svake dobre salate, jer kako kaže naš kuvar, domaćice obično tu greše. Po inerciji prvo sipaju so u salatu, pa potom naliju sirće i ulje, što dovodi do toga da so padne na dno i praktično bude isprana uljem i sirćem.
(Espreso/Magazin novosti)