ODLIČNO
OVO JE TAJNA ZA NAJUKUSNIJI BUREK, STARA VEKOVIMA: Nakon što je upotrebite, mislićete da jedete SARAJEVSKU PITU
Kada ste završili savijanje vaše pite i potom je složili u tepsiju, onda sačuvajte ostatak ovog preliva koji ste koristili kako biste pitu zalili nakon pečenja!
Kada odete u buregdžinice ili neki restoran i pojedete burek ili neku drugu pitu, to je uvek (ili skoro uvek) veoma sočno i baš ukusno.
Kada vi napravite pitu i ona bude lepa i ukusna, ali ipak nikako nisu ni nalik na one koje pojedete u dobroj buregdžinici.
Da li se ikada zapitali šta je razlog tome?
Odgovor ukusnog bureka se ustvari krije u prelivu koji se koristi u buregdžinicama. A mi vam donosimo šta vam je potrebno za pripremu preliva za pite.
Potrebno je:
- 2 šolje mleka - 1 šolja ulja - 7 kašika brašna - suhi kvasac - so ili šećer, sve u zavisnosti od vrste pite koju želite da pravite
Priprema:
Sve nabrojane sastojke trebate dobro da izmiješate i to tako da ne bude nijedna grudvica u toj smesi i ostavite sa strane.
Kasnije kada pravite vašu pitu, svaku koru posebno, odnosno jufku trebate da premažete sa ovom smesom koju ste prethodno napravili, a onda je filujte se potrebnim filom (sir, meso, zelje...).
Kada ste završili savijanje vaše pite i potom je složili u tepsiju, onda sačuvajte ostatak ovog preliva koji ste koristili kako biste pitu zalili nakon pečenja.
Veoma je bitno i da se pita ostavi prije pečenja da odstoji malo. A nakon pečenja je zalijte sa ostatkom vašeg preliva.
(Espreso.co.rs / Novi.ba)