OBRATITE PAŽNJU
ČUVENI DEDIN LEK PROTIV GRIPA: Ovaj NARODNI LEK je star koliko i SRBI (RECEPT)
Kada telesna temperatura raste, središnji nervni sistem alarmira žlezde zaduženje za znojenje da ispuštaju znoj, što rezultira rashlađivanjem tela
Svi ste čuli za kuvano rakiju i mnogi od vas je koriste kako bi se zagrejali u hladnim danima.
Ali da li ste znali da je ona i odličan prirodni lek? Donosimo vam recept koji će vam biti od koristi
Sastojci:
4 supene kašike šećera,
250 ml meke rakije (10 do 12 gradi)
100 ml vode.
Priprema:
U metalnu šerpicu ili džezvu stavite šećer da se karamelizuje, kada to postignete skinite sa ringle pa dodajte odmah rakiju i vodu. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi.
Služiti toplo i to isključivo u društvu dobrih prijatelja jer se može desiti da vas ovaj čaj natera da kažete ono što trezni inače ne biste. Kako bi sprečili grip ili simptome prehlade, umotajte se u ćebe kako biste se preznojili.
Ako niste ljubitelj rakije, kuvano vino ima skoro isto dejstvo, ali sasvim drugačiji ukus.
Potrebo je:
500 ml crnog vina, 200 ml vode, 3 kašike šećera, pola kašićice cimeta i pola kašićice karanfilića.
U šerpicu stavite 200 ml vode, dodajte 3 kašike šećera, pola kašičice cimeta i pola kašićice karanfilića. Pustite da voda provri.
Kada provri dodajte 500 ml suvog crnog vina i čim se vino malo zagreje sklonite sa vatre.
Kako kuvano vino i kuvana rakija deluju?
Tajna je u preznojavanju. Preznojavanje kao terapija je veoma praktična i delotvorna jer sa njom regulišete telesnu temperaturu. Kada telesna temperatura raste, središnji nervni sistem alarmira žlezde zaduženje za znojenje da ispuštaju znoj, što rezultira rashlađivanjem tela.
(Espreso)