ZAPAMTITE TO
OD SADA ĆETE UMESTO VODE STAVLJATI SAMO OVAJ SASTOJAK U KAČAMAK: Samo TO mu daje MEKOĆU, malo ko ZNA
Sada ćete ga napraviti po ovom receptu
Na kačamaku smo svi odrasli.
Doručak kojem niko nije mogao da odoli.
Sada ćete ga napraviti po ovom receptu.
Bez jednog sastojka ga više nećete spremati.
Kačamak ili palenta je tradiconalno srpsko jelo, prvi se od kukuruznog brašna, a služi se uz sir, mleko, kajmak ili već po želji i ukusu, varijacije su razne.
Ovaj pomalo zaboravljeni specijalitet je vrlo ukusan i zdrav.
Sastojci:
1 l vode ili mleka (po želji, a može i mešavina)
malo soli
500g kukuruznog brašna (količina zavisi od toga koliko gust kačamak volite)
Priprema:
U litar provrelog, malo posoljenog mleka ili vode dodavati kukuruzno brašno (najbolje je ako možete da nađete domaće, belo), ili palentu. Kuvati dok se ne postigne željena gustina, neprestano mešajući.
Kada je kuvano, poslužite uz jogurt, pavlaku, kajmak, sir…
(Espreso/Stvar ukusa)