ZA RUČAK
OVAKO DINSTANU BORANIJU DOMAĆICE DO SADA NISU PRAVILE: Odmah ćete zaboraviti na TRADICIONALNU kada vidite RECEPT
Ukućani će samo takvu od sada tražiti da im spremate
Napravite dinstanu boraniju koja će vam se više svideti od one na koju ste navikli da jedete.
Bomba od ručka.
Ukućani će samo takvu od sada tražiti da im spremate.
Sastojci
Potrebno je:
500 g mlade boranije (koja nema konce)
1 glavica luka
5 čena belog luka
malo iseckanog peršunovog lista
malo soli
malo suvog biljnog začina
malo bibera mlevenog
2 kašičice mlevene crvene paprike
malo soda bikarbone
malo ulja
Priprema
Boraniji odseći peteljke sa obadve strane, oprati i staviti u cedilu da se malo ocede. Boraniju ostaviti u celo. Luk oljuštiti i sitno iseckati može i blenderom. Paradajz preliti sa vrelom vodom, oljuštiti i iseći na sitne komade. Beli luk oljuštiti i sitno iseckati. Peršun list sitno iseckati. U tiganju zagrejati ulje i staviti luk da se dinsta oko 10 minuta da postane staklast. Na luk staviti celu boraniju, isečen paradajz i posuti sa malo soda bikarbone.
Tiganj poklopiti i na laganoj vatri dinstati pola sata. Viljuškom probati da li je boranija mekana. Dužina dinstanja u poklopljenom tiganju zavisi od vrste boranije. Ako je boranija mekana dodati iseckani beli luk, iseckan peršunov list, mleveni biber, so, suvi biljni začin i crvenu mlevenu papriku.
Nastaviti dinstati na laganoj vatri, otklopljeno.
Dinstati 20-30 minuta dok vlastiti sok ne ispari.
(Espreso/Recepti.com)