OBRATITE PAŽNJU
OVO JE TAJNI RECEPT PEKARA KOJI VAM ONI NIKAD NEĆE OTKRITI: Savršeno mekano testo idealno za sva peciva
U slučaju da ne potrošite celo testo isti dan, možete ga sačuvati u frižideru i upotrebiti narednih dana
Konačno je otkrivena tajna savršenog testa koje jedete u pekarama.
U nastavku vam donosimo recept zahvaljujući kome će vam uvek ispadati savršeno.
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 500 ml mlakog mleka
- 200 ml jogurta
- 2 jaja
- 2 kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 1 kocka kvasca
Priprema:
Stavite kilogram brašna u posudu pa u sredini napravite udubljenje u koje ćete da stavite malo mlakog mleka i izmrvite kvasac, pa to sve posuti kašičicom šećera. Nakon toga ostavite da se kvasac “naduje”. Testo prekrijte krpom i ostavite da se digne. Kada je testo dobro naraslo, od njega možete da pravite šta god vam je volja: kiflice, pogače… U slučaju da ne potrošite celo testo isti dan, možete ga sačuvati u frižideru i upotrebiti narednih dana.
(Espreso/Novi.ba)