Testo, Foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

OBRATITE PAŽNJU

OVO JE TAJNI RECEPT PEKARA KOJI VAM ONI NIKAD NEĆE OTKRITI: Savršeno mekano testo idealno za sva peciva

U slučaju da ne potrošite celo testo isti dan, možete ga sačuvati u frižideru i upotrebiti narednih dana

Objavljeno: 23.02.2023. 12:20h

Konačno je otkrivena tajna savršenog testa koje jedete u pekarama.

U nastavku vam donosimo recept zahvaljujući kome će vam uvek ispadati savršeno.

Potrebno je:

- 1 kg brašna

- 500 ml mlakog mleka

- 200 ml jogurta

- 2 jaja

- 2 kašičice soli

- 1 kašika šećera

- 1 kocka kvasca

foto: youtube printscreen/The Perfect Home

Priprema:

Stavite kilogram brašna u posudu pa u sredini napravite udubljenje u koje ćete da stavite malo mlakog mleka i izmrvite kvasac, pa to sve posuti kašičicom šećera. Nakon toga ostavite da se kvasac “naduje”. Testo prekrijte krpom i ostavite da se digne. Kada je testo dobro naraslo, od njega možete da pravite šta god vam je volja: kiflice, pogače… U slučaju da ne potrošite celo testo isti dan, možete ga sačuvati u frižideru i upotrebiti narednih dana.

(Espreso/Novi.ba)