recept
PRE UBACIVANJA KRMENADLI U PODVARAK 1 STVAR URADITE SA MESOM: Samo na taj način će KUPUS OMEKŠATI
Tradicionalno jelo omiljeno u mnogim domovima
Podvarak je jelo koje svi u Srbiji vole. Ako uz to poslužite i malo belog luka sve će otići sa trpeze.
Evo jednog recepta za pripremu kupusa na ovaj način.
Čim krene hladnije vreme i jača jela ulaze u naše domove. Najviše se ljudi raduje kupusu i sarmi, a ovo je jedan od najboljih recepata za pripremu fenomenalnog kiselog kupusa.
Sastojci:
kiseli kupus 2 kg
svinjske krmenadle 1 kg
crni luk 2 glavice
beli luk 3 čena
lovorov list 1
mlevena crvena paprika po ukusu
mast ili ulje po potrebi
so po ukusu
biber po ukusu
Kako pripremiti:
Na masti ili ulju ispržite sitno isečen crni luk. Kupus isecite na tanke rezance, dobro operate i stavite na luk.
Dodajte biber, lovor i sitno iseckan beli luk. Poklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri, dolivajući malo vode.
Za to vreme svinjske krmenadle izlupajte tučkom za meso. Posolite i kratko propržite na vreloj masti ili ulju.
Kad kupus omekša dodajte mlevenu papriku i izmešajte, pa krmenadle poređajte preko kupusa i zapecite u zagrejanoj rerni.
(Espreso/ŽenaBlic)