Testenina, Foto: Profimedia
vaŽno
PROSIPATE VODU U KOJOJ STE KUVALI TESTENINU U SUDOPERU? Posle ovoga to nećete uraditi više NIKAD
Mnogi testeninu kuvaju u slanoj vodi koju nakon kuvanja jednostavno prospu u sudoperu. Kakva greška
Objavljeno: 22.02.2023. 11:43h
Vanja Pejić
Mnogi testeninu kuvaju u slanoj vodi koju nakon kuvanja jednostavno prospu u sudoperu. Kakva greška!
Slavni kuvari tu vodu nazivaju "zlatnom tečnošću" i čuvaju je za pripremu umaka.
Voda u kojoj se kuvala testenina zgusnuće umak pa neće biti potrebno da dodajete druge sastojke koji bi odradili taj posao, a uz to, daće mu posebno pun ukus.
Sledeći put ne prosipajte vodu u kojoj ste kuvali testeninu, već je zamrznite ukoliko ne želite odmah da je iskoristite.
(Espreso/večernji.hr)