PREUKUSNA
NAPRAVITE CARSKU PITU NA OVAJ NAČIN I NIKO NEĆE MOĆI DA JOJ ODOLI: Topi se U USTIMA, recept KIDA
Toliko je ukusna da će se tražiti parče više
Kada napravite carsku pitu na ovaj način niko neće moći da joj odoli.
Toliko je ukusna da će se tražiti parče više.
Sastojci
Potrebno je:
6 jaja
4 dl kiselog mleka
1 čaše (od kiselog mleka) oštrog brašna,
1 čaša kukuruznog brašna
2 dl ulja,
1 kesica prašak za pecivo
100 g sira
250 g šunkarice
150 g trapista
2 crvene paprike
3 kisela krastavčića
susam
Priprema
Šunkaricu i trapist iseći na kockice, papriku očistiti od semenki i petiljki te i nju iseći na kockice kao i kisele krastavčiće. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, ulje kiselo mleko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodati soli po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa. U pripremljenu smesu dodati sir, šunkaricu, trapist, papriku, krastavčiće i polako promešati varjačom. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa sipati u nju pripremljenu smesu. Odozgo posuti susam. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata dok ne porumeni.
(Espreso/Recepti.com)