Hleb, Foto: Bakina kuhinja
topiće se
DODAJTE 1 KAŠIKU OVOG SASTOJKA U HLEB I SAMO TAKO ĆETE GA PRAVITI: To je jedini NAČIN da bude HRSKAV
Od sada ćete samo ovakav jesti
Objavljeno: 21.02.2023. 18:16h
> 18:21h
Nikolina Jokić
Napravite hrskav hleb na bakin način.
Od sada ćete samo ovakav jesti.
Bolji niste probali.
Potrebno je:
15 gr kvasca svežeg
100 ml vode
malo soli
500- 550 gr brašna T-500
Priprema:
Smlačiti vodu i mleko.
U malo vode dodati izmrvljen kvasac dodati kašičicu šećera da nadodje. U vanglicu sipati ostatak vode, mleko, ulje i dodavati brašno da testo postane srednje tvrdo.
Mesiti testo da bude glatko pa ga pokriti 30 minuta pa ga razmesiti malo pa oblikovati u kopticu i staviti u pleh posuti odozgo malo brasnom pa kad naraste malo poseći i peći na 200 stepeni C oko 45 minuta.
Tako hrskav da miriše cela kuća.
(Espreso)