njamiii
PREKRIJTE SVADVARSKI KUPUS SA OVIM I SAMO TAKO ĆE BITI UKUSAN: Profesionalni KUVAR otkrio TAJNU
Biće ukusan samo ako ga spremite na ovaj način
Svadbarski kupus se u Srbiji redovno sprema.
Postoji više recepata, a jedan kuvar je otkrio tajnu najboljeg.
Biće ukusan samo ako ga spremite na ovaj način.
Tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa zadovoljstvom.
Za ovaj kupus nema precizne mere, ali je staro pravilo da kad ga kuvate u većoj posudi, veću količinu, i što ga duže kuvate na laganoj vatri sve je bolji i bolji.
Odredite sami koja je vaša mera, mada ovo jelo može dugo da stoji u frižideru i što ga više puta podgrevate to je ukusniji.
Sastojci:
2 kg kiselog kupusa
1/2 kg mesa goveđeg buta
1/2 kg suvih, mesnatih rebara
1 velika glavica crnog luka
4 velika čena belog luka
1 kašika masti
1 kašika aleve paprike
Biber u zrnu
Voda
Priprema:
Svadbarski kupus je poželjno kuvati u zemljanom loncu. U nedostatku zemljanog lonca, posudu u kojoj se kuva kupus prekrijte aluminijumskom folijom.
Stavite mast u malu posudu da se istopi. Na zagrejanu mast dodati sitno seckani crni luk da se proprži. Uklonite sa vatre i dodajte aleve paprike. Komešanje.
Kiseli kupus isecite na krupnije komade. Dobro podmažite glinenu posudu. Na dno šerpe stavite veliki list kupusa i počnite da ređate sastojke. Red kupusa – red prženog luka sa aleve paprike – red mesa… Dodajte biber u zrnu, beli luk i lovorov list. Nastavite sa slojevima dok se svi sastojci ne potroše i završite kupusom. Poslednji red kupusa prekrijte većim listom kupusa.
Kuvani kupus prelijte toplom vodom, do dve trećine šerpe. Pokrijte i ostavite da ključa na srednjoj temperaturi. Zatim smanjite temperaturu da jelo polako ključa. Kuvajte četiri sata. Ako je potrebno, posolite jelo, sa biljnim začinima, po ukusu.
(Espreso/Krstarica)