Pririnač, Foto: Profimedia

paŽnja

PIRINAČ SVI KUVAMO NA POGREŠAN NAČIN: To može biti jako OPASNO, POGLEDAJTE GDE GREŠITE

Treća metoda se sastojala u tome da je ostavio pirinač u vodi tokom noći, nivo otrovnih materija smanjen je za 80%

Objavljeno: 21.02.2023. 16:45h

Profesor Meharg je tesirao najčešći način kuvanja pirinča. Na jednu čašu pirinča dodao je dve čaše vode, a voda je “isparila” tokom kuvanja. Tada je ustanovio da je nivo otrovnih materija ostao isti.

U drugom načinu je na čašu pirinča sipao pet istih čaša vode. Višak vode je nakon kuvanja izbacio i ispostavilo se da je nivo otrovnih materija upola manji.

foto: Printscreen/Youtube/Gastro brat

Treća metoda se sastojala u tome da je ostavio pirinač u vodi tokom noći, nivo otrovnih materija smanjen je za 80%…

Naučnici kažu da je pirinač najbolje kuvati na sledeći način:

- ostavite da odstoji u vodi preko noći

- isperite je sve dok voda ne postane bistra

- dobro ocedite

- stavite u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vode

- ostavite da prokuva i smanjite vatru pa ostavite pirinač 15-ak minuta da se lagano kuva

- mešajte viljuškom

(Espreso)