za doručak
DODAJTE ŠOLJICU OVOGA U POSNU ŠPANSKU PITU I SAMO TAKO ĆETE JE PRAVITI: Biće MEKANA samo ako to URADITE
Biće mekana čim dodate jednu namirnicu
Španska pita se kod nas jede kao luda, a ono što malo ko zna jeste da je i posna varijanta ukusna kao i tradicionalna.
Biće mekana čim dodate jedan sastojak
Svideće vam se više od bilo koje druge.
Španska pita je bogatog ukusa, jednostavno se priprema a možete je poslužiti za doručak, večeru ili kao predjelo na slavi. Ovo pecivo je poznato još i kao Carska pita. Sada isprobajte i posnu varijantu bez jaja, koja je jednako ukusna kao i mrsna. Po želji, nadev možete promeniti i ubaciti šta volite.
Sastojci:
150 g posnog kačkavalja
1 šoljica ulja
1 šoljica brašna
1 šoljica kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
1 crvena paprika
1 zelena paprika
malo maslina
1 šoljica kisele vode
so po ukusu
susam
Priprema:
Sir izrendajte, a paprike i masline isecite sitno. U posudi pomešajte oba brašna, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu. Dodajte povrće, posolite i izlijte u pleh. Pospite susamom. Peći 20 min u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
(Espreso/Stvar ukusa)