SJAJNO
NAJSTARIJI RECEPT ZA ĆUFTE, OVAKO IH SPREMA JEDNA BAKA: U sos dodajte 1 STVAR i biće JOŠ UKUSNIJE
Ovo je jedno od najpopularnijih jela od mlevenog mesa, a među najukusnijim kombinacijama je ako ih spremite u paradajz sosu
Uz pljeskavice i ćevape, ćufte su sigurno najpopularnije jelo od mlevenog mesa. Jedna od najukusnijih kombinacija je ako ih spremite u paradajz sosu, a prilog možete odabrati po želji. Pripremaju se veoma brzo, tako da vam za ukusan ručak neće trebati puno vremena.
U nastavku vam donosimo najstariji recept za ovaj poznati ručak.
Sastojci:
300 g mlevenog mesa Korica hleba potopljena u mleko 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka List peršuna 1 jaje
Začini
So
Biber
1 kašičica začinske paprike Za sos:
Ulje 1 kašika brašna 200 ml kuvanog paradajza Malo kečapa
Priprema:
U sitno mleveno meso dodati koricu isceđenog hleba, jaje, seckani crni i beli luk, seckan peršunov list, so, začine i papriku. Sve dobro izjednačiti, praviti male ćuftice i pržiti u dubokom ulju. Okretati da lepo porumene tokom prženja. Vaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće. Na malo ulja propržiti kašiku brašna pa sipati paradajz, dodajte malo kečapa i vode da se sos malo razredi, dodati začin, ako je kiselo i malo šećera.
(Espreso)