pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Ольга Матвей
UKUSNO
TURSKA PITA OD KUVANIH KORA, SVI SE GRABE OKO OVOG RECEPTA: Ukusniju nećete u životu jesti (VIDEO)
Pita je jedino jelo kojem se ukućani obraduju bilo da ga poslužite za doručak, ručak ili večeru
Objavljeno: 20.02.2023. 20:47h
Milica Tomic
Ukoliko ste savladali osnovni način pripreme gibanice, isprobajte recept za tursku pitu:
Potrebno je:
3 jaja
50 ml. vode
1/2 kašičice soli
300 gr. brašna
Kore kuvati u 3 litra vode sa 1 kašičicom soli i 20-30 ml ulja. Kuvane kore slagati u pouljan pleh ili tepsiju i filovati nadevom koji vi volite.
Predlog za fil: 500 grama blitva; 500 grama sira; 150 mililitra ulja.
Odozgo premazati sa 180 grama kisele pavlake i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 35min.
(Espreso/Stil)