njami
DODAJTE 1 SASTOJAK UMESTO CIMETA U SUTLIJAŠ I SAMO TAKO ĆETE GA SPREMATI: Ukusniji niste PROBALI
Jedan sastojak mu daje poseban ukus, a nije u pitanju cimet
Sutlijaš je poslastica na kojoj su mnoge generacije odrasle.
Stare domaćice su ga redovno spremale.
Jedan sastojak mu daje poseban ukus, a nije u pitanju cimet.
Svi, otprilike, znamo osnovni recept za sutlijaš i on je isti u većini slučajeva. Mleko, pirinač, šećer i cimet za kraj, i eto savršenog dezerta u kom uživaju stariji koliko i najmlađi.
Neki vole da narendaju i muskatni oraščić, dodaju sušeno voće, kakao i slično, kako bi slatkiš bio još bogatiji.
Međutim, iskusne stare domaćice znaju da se sastojak koji neverovatno poboljšava ukus svakom sutlijašu dodaje još dok se on kuva u mleku. Reč je o vanilinom šećeru, i to burbon, koji se u smesu dodaje pre nego što se u nju sipa običan šećer.
Ostatak procesa pripreme je isti, a razlika u ukusu je iznenađujuća. Slatkasta aroma vanil šećera, pomešana sa kremastom strukturom sutlijaša, stvara neodoljivu poslasticu u kojoj će uživati svi vaši ukućani.
Kako sutlijaš potiče sa Bliskog istoka, možete pokušati i da ga zapečete u rerni, kako to rade domaćice u pomenutom delu sveta.
(Espreso/Krstarica)