po bakinom receptu
JUGOSLOVENI SU ŽIVELI NA OVAKVOJ SLATKOJ PITI, A SAD JOJ NEMA RAVNE: ČISTILI su je sa STOLA jer je previše PROSTA
Fantastičan recept koji će vas zasladiti
Ovaj recept je najprostiji što može biti, a u Jugoslaviji su ga naroćito voleli.
Spojite griz, jabuku, keks i još po nešto i dobićete sočnu šuškavu pitu.
Potrebno je
10 kašika griza
3 kašike keksa
3 kašike ml. oraha
3 kašike rendane čokolade
malo cimeta
4 krupnije jabuke
500 gr tankih kora
150 gr šećera
1 vanilin šećer
1 50 ml vode
ulje
Priprema:
Izmešati sve suve sastojeke.
Prvu koru pouljiti, dodati drugu koru ulje, pa preko nje 2 kašike suvih sastojaka, dodati treču koru i nju pouljiti pa suve sastojke i rendane jabuke, i četvrta kora samo suve sastojke i uviti u rolat.
Tako do kraja. Iseći na manju parčat premazati uljem i peči na 200 stepeni 40 minuta.
Prokuvati vodu šećer i vanilin šećer da se dobije redji sirup pa vruću pitu preliti ostaviti da upije. Služiti ohladjeni ...Vrhunska sladite se.
(Espreso)