Kupus, Foto: Bakinja kuhinja

napravite sebi

SLADAK KUPUS KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Tajna je u samo JEDNOM sastojku, OVO SIGURNO NISTE RADILI

U tiganj staviti malo ulja i pola kašike brašna, pa propržiti dodati alevu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus

Objavljeno: 19.02.2023. 23:19h

Sladak kupus skuvan na ovaj način prelepo miriše, prepun je arome raznog povrća i vitamina. Sigurni smo da ćete zavoleti ovaj recept i da ćete ga praviti često, a posebno tokom leta kada ima paprike i paradajza.

Sastojci:

1 glavica kupusa

1 paradajz

1 veza mladog crnog luka ili praziluk

1 zelena paprika

2 šargarepe

1 koren i list peršuna

1 koren celera

1 veći krompir

2 kašike ajvara

5 čena belog luka

začin, so

aleva paprika

tucana paprika

FOTO: Bakinja kuhinja
FOTO: Bakinja kuhinja
FOTO: Bakinja kuhinja
FOTO: Bakinja kuhinja

Priprema:

U šerpu naseći krupno kupus. Sve povrće iseći na sitne kocke, luk na sitno takođe. Na isečen kupus dodati mlad luk,ubaciti zelenu papriku, na kolutove šargarepu, celer, peršun, krompir, i 3-4 čena belog luka .

Naliti da se kuva oko 30-40 min. Ne sme se mešati. Ubaciti seckan paradajz ili paradajz iz flaše. Dodati začin, so i 2 kašike ajvara.

U tiganj staviti malo ulja i pola kašike brašna, pa propržiti dodati alevu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Dodati ostatak belog luka, sitno naseckan. Blago promešati . Dodati peršunov list. Ručak je gotov.

(Espreso/Krstarica)